Even voorstellen

Van Coosje…

Geboren en getogen op het platteland in de Achterhoek verhuisde ik op mijn 18e naar Amsterdam. Voor studie, daarna werk en inmiddels mijn leven. Ik heb bijna dertig jaar gewerkt in de financiële dienstverlening, voor het grootste deel als procesmanager. In de tussentijd getrouwd en trotse moeder van twee prachtige zoons.

De omslag in mijn leven kwam toen mijn partner ziek werd en overleed. Min of meer tegelijkertijd onderging de organisatie, waar ik toen ruim 20 jaar werkte, een ingrijpende reorganisatie en transformatie. Daar stond ik, samen met mijn zoons van toen 11 en 13 jaar, de wereld onder mijn voeten weggeslagen, niets was meer hetzelfde … en nu?

“Sprankel iedereen de tent uit”

Naar Coos Coacht

In de heftige periode van zorg, verdriet, rouw en afscheid nemen heb ik me ook heel krachtig en sterk gevoeld. Ik realiseerde me dat niets meer hetzelfde zou worden als voorheen, dat ik op zoek moest naar ‘een nieuw normaal’ en naar een nieuwe versie van mijzelf. Ik kwam erachter dat ik lange tijd op de automatische piloot had geleefd, en maar heel minimaal had geluisterd naar mijzelf, mijn gevoelens en mijn verlangens. Stap voor stap ontdekte ik mijn kwaliteiten en talenten en ging ik de confrontatie aan met weggedrukt verdriet. Een hobbelige weg, maar zo leerzaam en waardevol!

Om uiteindelijk te starten met mijn eigen coachpraktijk Coos Coacht. En in die coachpraktijk gaat het over rouw en verlies én over persoonlijke groei.

“Want ik geloof dat er achter rouw en achter verdriet
ruimte is voor groei en bloei!”

Logo

Waarom een roodborstje?

Je hebt het misschien gezien, het vogeltje in mijn logo. En je afgevraagd wat voor een vogeltje het is en waarom het in mijn logo staat. Dat vogeltje is een roodborstje. Tijdens mijn reis door het land van rouw kwam ik regelmatig een roodborstje tegen, op verschillende momenten, op verschillende plekken. Ik heb op een gegeven moment de betekenis ervan opgezocht:

Kijk eens goed naar binnen. Grote kans dat jij hoge muren rond jouw hart hebt gebouwd, zodat vervelende dingen minder hard binnenkomen. Het roodborstje wil je vragen om hobbels op de weg toch te bekijken vanuit een liefdevol hart en na te denken over de les die je hieruit kunt halen. Zo zou je sneller kunnen helen.

Ik vond deze betekenis zo treffend op mij van toepassing, dat ik meteen wist dat het roodborstje in mijn logo moest komen.